Hodiny ležel na zemi v metru. Nakonec pořídil tuto fotografii, která vyhrála světovou cenu

Věda a technika 13. února 2020 | 08:31 — Lukáš Bauer
V soutěži Wildlife Photographer of the Year 2019 vyhrál snímek myší, které zápasí v prostorách metra o kus jídla. Fotograf, který vítezný snímek pořídil, strávil na podlaze vestibulu metra několik hodin, než se mu hlodavce při souboji podařilo zachytit.
Další 4 fotografie v galerii
Vítězná fotografie zachycuje hlodavce při souboji o jídlo / Sam Rowley

Myší, které se perou o drobky jídla na zemi v metru, by si asi všiml málokdo a těžko by se dalo předpovědět, že se fotografie s nimi stane vítězným snímkem v celosvětové soutěži Wildlife Photographer of the Year 2019.

Záběr fotografa Sama Rowleyho je však natolik emotivní, že v této prestižní soutěži zvítězil. Přestože záběr vypadá jako momentka, je výsledkem neuvěřitelné trpělivosti jeho autora, který na podlaze v metru ležel nehnutě několik hodin.

Fotgraf navíc jezdil po nocích londýnským metrem, než se mu naskytl okamžik a spatřil hlodavce. Poté co vytipoval vhodnou stanici, ležel na zemi a trpělivě čekal, až si dojdou pro svou kořist. Samotný souboj trval několik vteřin, během kterých se fotografovi podařilo událost vyfotit.

Fotka získala 28 tisíc hlasů a stala se vítězem kategorie LUMIX Peoples Choice. Fanoušci soutěže v ní vybírali ty nejlepší ze záběrů, které se neumístily v hlavních kategoriích, ale podle poroty stály za pozornost.

Hlavní cenu vyhrál záběr lišky, která překvapila nepozorného sviště. Soutěže se celkem zúčastnilo 48 tisíc fotografií. Do užšího výběru ocenění, ve kterém hlasovali lidé, se dostaly ještě čtyři další snímky. Ukazují nešťastný osud orangutana v zábavním průmyslu, bílé soby ležící na sněhu či samici jaguára s mládětem při ulovení anakondy. Dále čtěte: (Nejen evropské řeky zejí prázdnotou. Velcí tvorové z vodních toků rychle mizí).

Další články
Reklama
Reklama

Mohli jste přehlédnout

Legendární zpěvačka a herečka Barbra Streisandová vydala po letech nový singl

Jaké jsou výhody běhu? Fakta a mýty o tomto sportu

Co můžete očekávat, když přivedete dítě do domácnosti se...

Jak správně prát tenisky v pračce, aby se nezničily ani boty...

Jedlá soda je dostupný a účinný pomocník v péči o psa či...

Jak jednoduše vyrobit trendy paletový nábytek na zahradu i do...

Nový trend vtrhl do českých měst, střešní včelaření je...

Zavřít reklamu